EXCURSIEVERSLAG VELUWE ZUID + ARNHEM

 

Op een snikhete zaterdag 10 juni reden we met de 1698 naar de Veluwe. Nou staat de 1698 bekend om meestal goed excursieweer maar deze hoge temperaturen waren wel het andere uiterste. Gelukkig waren de meeste excursiedeelnemers goed voorbereid. Voor nood hadden we flesjes bronwater ingeslagen om te voorkomen dat mensen onvoldoende drinken. Dat bleek later in de middag bij sommigen wel het geval. Maar de dorst kon worden gelest.

Met de welkome hulp van de collega’s Remco Kersten en Matthew Verbrugge konden we op de stallingen Apeldoorn, Arnhem, Wageningen en Ede prachtige foto’s maken. In de noodconcessie Veluwe Zuid rijdt Connexxion materieel welke afkomstig is uit andere regio’s. Dus voor de hobbyisten erg interessant.

De eerste fotostop na Amersfoort was op busstation Wittenberg ten zuiden van Garderen. Bij op tijd vertrekken uit Amersfoort was het mogelijk om daar een paar bussen te fotograferen. Op de app zag Remco dat we de 5737, een Volvo afkomstig uit de concessie IJsselmond, net konden halen. En ja, met wat meer tempo is dat gelukt. Gelukkig vond de chauffeur het geen bezwaar om even te wachten zodat iedereen deze witte raaf in de vloot digitaal kon vastleggen.

 

Collega Niek van de Vosse had in Apeldoorn al de nodige bussen bij aankomst mooi in het zonlicht gezet, fantastisch! De 1698 werd in de stalling geparkeerd om de bus enigszins koel te houden. Op verzoek werden er verschillende line ups gemaakt van het diverse busmaterieel. Ook van de SVA Midnet 2153 met de 1698. Na afloop werd Niek door ons hartelijk bedankt voor zijn hulp en tijd.

 

Onderweg in Apeldoorn op weg naar de A50 kregen we kort gezelschap van een DAF Den Oudsten MB200 cabrioletbus van ELBO. Het betrof de ex-AMZ 209/ ESO 6052. Zoals u in de foto’s hieronder ziet kon donateur Daniël van der Winden door het achterraam van de 1698 de cabrioletbus vastleggen.

 

Bij Hermes in Arnhem waren de MAN gasbussen afkomstig uit Haaglanden en Zeeland populair om te fotograferen. Ook op de stallingen Wageningen en Ede werden enthousiast de nodige foto’s gemaakt. Met hulp van Tim konden we in Ede ook enkele Syntus bussen mooi op de foto zetten. Maar vanwege de hoge temperaturen hebben we besloten de excursie qua tijd in te korten. De meesten hadden last van de hitte. Op Ede-Wageningen station hebben we een extra pauze ingelast om bij een cafetaria wat te eten, te drinken en bij te komen. Maar we kunnen terugkijken op een geslaagde excursie dankzij de hulp van velen en Connexxion in het bijzonder.

 

De foto’s van de excursie welke hieronder staan zijn allen door Marcel Wijers gemaakt.

De cabrioletbus is gefotografeerd door Daniël van der Winden.