FOTOVERSLAG VELUWE EXCURSIE 7 SEPTEMBER 2019

 

Om ook donateurs en belangstellenden die geen bushobbyist zijn in de gelegenheid te stellen met de 1698 een dag mee te gaan organiseren we minimaal een keer per jaar een excursie zonder busbedrijven te bezoeken. We bezoeken dan een museum, doen een rondvaart of andere activiteit.

Zaterdag 7 september was het bij vertrek niet bepaald “1698 weer” zoals de vaste deelnemers het inmiddels noemen. Felle buitjes wisselden elkaar in hoog tempo af die ochtend, doch de zon gaf zich niet gewonnen en liet de regendruppels als goud uit de hemel vallen.

Voorbij Amersfoort knapte het weer op, het werd het droog en de zonnebril kon zelfs op. Na een korte sanitaire stop werd er doorgereden naar Nunspeet NS om nog excursiedeelnemers op te halen.

Mooi op tijd werd de 1698 in Hattem geparkeerd aan de rand van het centrum, de zon scheen heerlijk en de temperatuur werd aangenaam. Een kwartier later zaten we aan de koffie met reuzekrakeling in het Nederlands Bakkerijmuseum. Een prachtig oud pand met een rijke historie. Na de koffie werden we uitgenodigd om in het Broodtheater plaats te nemen en kregen een mooie met humor doorknede voorstelling te zien met als thema “Symboliek in brood”. Bakker Martijn had de lachers op zijn hand met de vele woordgrapjes.

Na de voorstelling kon men op eigen gelegenheid het Bakkerijmuseum bekijken en/of Hattem inlopen. In ieder geval deed de winkel van het Bakkerijmuseum goede zaken en gingen onder andere de suikerbroden als warme broodjes over de toonbank. Om 12.30 uur werd iedereen terug verwacht voor een heerlijke lunch. Een bakkerij maakt immers hongerig. Na een korte pauze liepen we weer terug naar de 1698 en werd er koers gezet naar Huifkar De Lindeboom in Elspeet om een anderhalve uur durende huifkartocht te maken door bossen en over heidenvelden. Gastvrij werden we ontvangen en werden de PK’s van de 1698 afgelost door de PK’s met hoefijzers. Onderweg werd er door de gids uitgelegd wat we te zien kregen, de natuur is immers bij de overgang naar de herfst heel boeiend. Tegenover Landgoed Staverden werd er gepauzeerd. Warme koffie en thee, en koele frisdrank werd voor iedereen klaargezet compleet met vers cake en koek. Een heerlijk ontspannen moment.

Rond 17.00 uur waren we weer terug bij de 1698 en na uitgebreid afscheid te hebben genomen van de paarden mocht de 1698 weer haar kunstje laten zien. Nog steeds met de zon aan het zwerk werd er naar Nunspeet NS gereden waar enkele afstapten om naar huis te gaan.

Degenen die bleven konden korte later genieten van een koud/warm buffet bij Hajé langs de A28. Rond 20.45 uur brak de laatste etappe aan; via Bijlmer NS naar Amstelveen. Voorbij Harderwijk konden de ruitenwissers weer hun monotone beweging inzetten. We hadden echt mazzel met het weer en keken terug op een gezellige dag Veluwe.

 

Foto’s Marcel Wijers : 1, 13

Foto’s Lex Fassol : 2, 3, 9, 11, 12, 19

Foto’s Claire Caldenhove : 20

Overige foto’s door Marcel de Bruijn