VERSLAG EXCURSIE ZEELAND VAARTOCHT VEERSE MEER & BEZOEK AAN BEVRIJDINGSMUSEUM ZEELAND

 

Ook voor de niet bushobbyisten organiseren we als Stichting Museumbus 1698 minimaal 1x per jaar een excursie. Afgelopen zaterdag 3 september ging de 391 kilometer lange excursie naar Zeeland. Vaartocht met koffie en Zeeuwse bolus op het Veersemeer. En bezoek inclusief lunch en deskundige rondleiding aan het BevrijdingsMuseum Zeeland. Indrukwekkend en een bezoek absoluut waard om uw kennis te vergroten over wat er daar in WOII heeft afgespeeld. De dag werd afgesloten met een driegangen menu bij Restaurant De Beren in Goes.

Bedankt een ieder die mee was, het was een fantastische dag! https://bevrijdingsmuseumzeeland.nl/

 

Foto’s 1 t/m 3 aankomst met de 1698 in Veere en vaartocht met de bekende Zeeuwse zoete lekkernij, de bolus, met prachtig uitzicht over het Veerse Meer.

Foto’s 4 t/m 9 Bevrijdingsmuseum Zeeland. Op het buiten terrein van het museum staat het herbouwde noodkerkje van Ellewoutsdijk welke in 1944 door de Canadese bevrijders is geschonken aan Ellewoutsdijk vanwege de verwoesting van het oorspronkelijke kerkgebouw. Via de baileybrug reed de 1698 het buitenterrein rond om de excursiedeelnemers op te halen.

Foto 10 op de terugweg korte stop langs de A4 t.h.v. Den Hoorn.