FOTOVERSLAG TEXEL EXCURSIE

 

Zaterdag 21 september was de excursiekoek voor 2019 toch echt op voor de 1698. Met bijna 40 personen vertrokken we in de ochtendzon vanaf Uithoorn busstation via Sloterdijk en Alkmaar naar de TESO veerboot in den Helder. Ruim op tijd arriveerden we bij de haven. Wat blijft zo’n overtocht een leuk onderdeel van de reis. Even eruit, kopje koffie met wat lekkers erbij en een mooi uitzicht over het Marsdiep. Binnen een half uur is de overtocht gepiept.

Bij aankomst was het meteen prijs. Een oranje Van Hool, ex-BBA Veolia 156, van Texeltours stond prachtig bij de TESO steiger. Richard stelde voor om er heen te rijden en foto’s te maken. Een goed plan want van de twee hadden we er nu in ieder geval al een op de plaat met elkaar kunnen zetten.

U ziet het resultaat bij de foto’s hieronder. Na deze onverwachte fotostop kwamen we aan bij Texeltours in Oudeschild. Helaas waren de twee DAF MB200 cabrioletbussen, 8059 & 9969, vanwege onderhoud niet verrijdbaar. Dat was jammer. De aanwezige bussen werden voor ons prachtig in de zon gezet, ook de Amerikaanse schoolbus. Met een lekker warm zonnetje in de rug konden we deze onder een wolkeloze hemel fotograferen.

Bij TBO in Den Burg konden we de Connexxion 1857 fotograferen, deze ex-Hermes bus uit het zuiden van het land slijt zijn oude dag op het Waddeneiland als reservebus. De 9378 en 9379 zijn de vaste bussen op lijn 28. De 1857 rijdt alleen wanneer een van deze in onderhoud is of als er teveel reizigers zijn voor de 8 persoons Texelhopper busjes. We mochten de 1857 zelf mooi in de zon parkeren voor de foto’s. Dat was van te voren geregeld met Connexxion en TBO.

Op weg weer naar veerhaven ’t Horntje hebben we de 1698 geparkeerd langs de Pontweg om de 9378 en 9379 mooi te kunnen fotograferen. Want als je toch op Texel bent moet je deze bussen ook fotograferen.

Het laatste bezoek was aan Connexxion Den Helder. Ook daar was met Connexxion Logistiek afgesproken dat we enkele bussen mooi naar buiten konden rijden voor de foto’s. Peter en ik hebben een paar van de prachtige nieuwe 3200 serie Citea’s en een Solaris mooi in de zon geparkeerd.

Bij Alkmaar station stapten de eerste excursiegangers uit voor de thuisreis. Leuk was dat diverse mensen kwamen kijken bij de 1698 en er werden ook foto’s maakt van de Leyland. De 1698 als prachtige vertegenwoordigster van de omvangrijke serie streekbussen gebouwd in de periode 1967 – 1988 zit nog steeds in het geheugen van veel mensen.

In 2020 gaan we weer lekker op pad met de 1698. We hopen dat u er weer bij bent. Bent u nog nooit mee geweest met de 1698 dan bent altijd welkom om mee te gaan. Tot ziens in 2020! Groet team 1698.