FOTOVERSLAG LEIDEN UTRECHT EXCURSIE 18-05-2019

 

Twee weken na de succesvolle excursie rondom Amsterdam vertrokken we ’s morgens wederom met een goed bezette 1698 naar Arriva Leiden. Dankzij de hulp van donateur en Arriva collega medewerker Erik van Linden was het mogelijk om de eerste nieuw ingestroomde elektrische Volvo bussen te fotograferen. Op het garageterrein in Leiden toverde Erik de ene na de andere interessante bus naar buiten voor de lens. Waaronder de hybride Van Hool bussen 4850 en 4851. Met de komst van de Volvo’s vertrekken deze hybride bussen naar Brabant. We konden ze nog net in de Zuid Holland kleuren op de foto zetten.

Ons tweede bezoek was aan de Qbuzz locatie in Utrecht. Met hulp van Stichting GEVU 27 was het mogelijk om met permissie van Qbuzz een bezoek te organiseren. De prachtig opgeknapte GVU 316 werd alom bewonderd en later geflankeerd met de GEVU 27 en onze DVM 1698.

Zoals u ziet op de foto’s werden ook de nodige interessante Qbuzz bussen voor de camera door Erwin gereden. Waaronder de 4373 ex-Connexxion 9127.

Inmiddels was de temperatuur in de 1698 door alle mooie busfoto’s en de zon aardig opgelopen. Met iets vertraging door een file op de A1 kwamen we aan in Kootwijkerbroek. Donateur Robert Renes loodste 1698 driver Peter Thiele via sluipwegen langs de file. In Kootwijkerbroek werden we hartelijk ontvangen door de familie Van Kooten. Simon van Kooten bood voor de liefhebbers verse koffie aan. Een lekkere opkikker. Het prachtige moderne wagenpark werd bewonderd en gretig op de foto gezet. Waar nodig werd een bus uit de rij gereden om rondom gefotografeerd te worden.

Na familie Van Kooten hartelijk te hebben bedankt was het een kort stuk rijden naar Barneveld naar V.d. Broek Van Mill Tours. In 2015 waren we daar ook te gast. Inmiddels zijn de VDL Ambassador bussen in huisstijl gebracht, een reden om terug te komen voor een paar mooie foto’s.

Op het eind van de excursie was er wat tijd over. Na overleg met de groep hebben we het idee van Frank en Erwin uitgevoerd om een bliksembezoek te brengen aan Syntus Amersfoort. Erwin heeft een drietal Syntus bussen mooi geparkeerd voor de hobbyisten.

Hierna was het toch echt afgelopen. Op Amersfoort NS namen we van de meeste excursiedeelnemers afscheid. Met een kleine groep ging het binnendoor via Hilversum en de N201 naar Uithoorn busstation.

Graag van onze kant nogmaals dank aan Erik van Linden, Arriva Leiden, Stichting GEVU 27, Qbuzz Utrecht, Van Kooten Reizen, V.d. Broek Van Mil Tours b.v., Syntus Amersfoort voor de gastvrijheid en alle hulp. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde 1698 excursie. Dankzij de opbrengsten van de excursies is het mogelijk de 1698 op de weg te houden.