FOTOVERSLAG GROOT AMSTERDAM EXCURSIE 04-05-2019

 

Op zaterdag 4 mei hebben we met een zo goed als vol bezette 1698 de door ons georganiseerde Groot Amsterdam excursie gereden. Vaak gaan we verder het land in met de 1698 en zijn we pas ver in de avond weer terug. Deze keer hielden we het dichtbij huis. Toen in december 2017 de nieuwe concessie Amstelland Meerlanden van start ging voor Connexxion is er praktisch niets bij het oude gebleven. Nieuwe stallingen, een prachtige vloot nieuwe bussen en veel nieuwe lijnen. Het R-net concept is op grote schaal doorgevoerd en wordt ten zuiden van Amsterdam met 49 elektrische VDL bussen uitgevoerd. Het vervoer op Schiphol Airport wordt met 51 elektrische VDL bussen in Schipholnet uitvoering verricht. De succesvolle lijn 300 tussen Haarlem – Hoofddorp – Schiphol – Amstelveen – Amsterdam Station Bijlmer ArenA wordt met 21 meter Mercedes Capacity bussen gereden. Nu alles letterlijk op rolletjes loopt werd het voor de 1698 de hoogste tijd om met donateurs en belangstellenden een kijkje te nemen op de Connexxion locaties Schiphol Zuid & Amstelveen. De korte felle buitjes in de ochtend op de locatie Schiphol Zuid gaven met de zon in de rug prachtige wolkenpartijen voor op de foto. Remco Kersten, Peter Thiele en Marcel reden met veel plezier de bussen voor de lenzen. De foto’s spreken voor zich.

Het volgende bezoek was aan Verkeerschool Van Der Laan in Aalsmeer. We werden door Barry van der Laan getrakteerd op koffie/thee en verse gevulde koeken. Fantastisch! Dat ging er letterlijk in als koek. Daarna was het fotograferen geblazen; 2x den Oudsten ex-RET 944 + 945 en de Berkhof Ambassador 8301 ex-Connexxion. Heel mooi en hobbyvriendelijk dat de wagennummers nog steeds worden gevoerd. Er werden verschillende combinaties gemaakt met de bussen en de 1698 voor de foto’s.

Onderweg naar Connexxion was er tijd over om de ex-Qbuzz D6121 ex-Connexxion 3934 te fotograferen die tijdelijk in dienst is bij Met & Co op de parkeerpendel voor Quikparking. De ex-3934 is weer terug in het oude gebied waar deze reed van 2007 tot en met 2017.

Op de stalling van Connexxion Amstelveen hadden Remco Kersten en Dennis Waaijer ondertussen een prachtige materieelshow opgesteld voor de fotografen. Zelfs een bus van Schipholnet hadden Remco & Dennis weten te ritselen. Peter gaf middels een korte rit met de 9799 aan de excursiedeelnemers uitleg over het rijden en het opladen van de elektrische bussen. De mooi verzorgde Connexxion locatie werd alom gewaardeerd.

Na vier intensieve fotomomenten was het tijd voor rust. Vanaf Amstelveen was het een goed uur rijden naar Keolis Almere Buiten. Jos v.d. Klundert had daar met medewerking van Keolis, TCR, OVCN (OV Collectie Nederland) een schitterende busshow opgezet. De fototoestellen maakten overuren op de vrije zaterdag. Tussendoor waren Jos en Erwin druk bezig om waar nodig de busshow aan te passen door bussen beter of anders in het zonnetje te plaatsen.

Na Jos te hebben bedankt was de volgende etappe met de Leyland naar GVB garage Noord. Daar werden we hartelijk ontvangen door Unit Manager Vervoer Robert Modderman. Van alle aanwezige types werden er vertegenwoordigers naar buiten gereden voor de foto’s. Zeer gewild was de GVB 1706, ex-Connexxion 3948. Deze zat op de dienst maar werd wel binnen verwacht tijdens ons bezoek. Tot die tijd gaf Robert boeiend uitleg over de werkwijze en visie van het GVB in het verleden en heden. Van onze kant kon men vragen stellen en dat werd dan ook grif gedaan.

Graag van onze kant nogmaals dank aan Connexxion, Keolis, OVCN, GVB unit Noord, Verkeersschool Van Der Laan, Remco, Dennis en Peter voor de gastvrijheid en alle hulp. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde 1698 excursie.