TECHNISCH VERSLAG 1698 APRIL & MEI 2017

 

Het werd door ons in de donateursnieuwsbrief van april al aangekondigd. Na de revisie van het linker achterveerpakket, vervangen rechterveerhand en onderhoud aan de webasto zou revisie van de koelwaterpomp volgen. 30 maart is deze door ons van de 1698 gehaald en naar Motorenrevisie Frank in Hilversum gebracht. Vanwege de specifieke Leyland-onderdelen in de pomp is deze gelijk doorgestuurd naar the UK naar een gespecialiseerd bedrijf. Op 26 april konden we de waterpomp weer ophalen. Op 30 april hebben we de waterpomp gelijk met nieuwe blauwe siliconen koelwaterslangen gemonteerd. Op 4 mei is het koelsysteem afgevuld met bijna 60 liter nieuw blauwe koelvloeistof en ontlucht. Zaterdag 6 mei tijdens een lange testrit naar Emmen diverse keren slangenklemmen nagetrokken en koelwater bijgevuld. Koelsysteem is nu weer lekdicht. Totale kosten van deze klus ruim € 900,00. Verder heeft Bouke het slot van de eerste instapdeur gerepareerd. Deze zat klem in de deur. Bouke heeft het slot er uit gehaald, schoongemaakt en weer gangbaar gemaakt. Ook heeft hij een nieuw stukje hoeklijn gemonteerd waarbij het slotje beter achterhaakt.

Dinsdag 9 mei is de 1698 door ons voorgekeurd voor de APK. Daarbij kwamen twee lekkages aan het licht. De flexibele uitlaatpijp lekte doordat deze schuurde langs een kokerprofiel van de motorinkapseling en een luchtleiding naar de achterremmen lekte boven het differentieel. Beide lekkages werden meteen verholpen. Woensdag 10 mei is de 1698 met complimenten van de RDW keurmeester in Heerenveen weer goedgekeurd. Een mooie beloning van onze inspanningen en dankzij de donaties van onze donateurs.

 

Onder dit verhaal foto’s van de 1698 ten tijde van de waterpomprevisie en keuren bij RDW Heerenveen. De reis gaat traditiegetrouw altijd over de Afsluitdijk. Op de terugweg moesten wachten voor de draaibrug bij Kornwerderzand. Een mooie gelegenheid voor enkele foto’s.