BEZOEK PALEIS HET LOO & VAARTOCHT HATTEM MET BUFFET ZATERDAG 16-09-2023

 

De excursie

Zaterdag 16 september 2023 dompelen wij ons onder in koninklijke sferen. Met de ronkende 1698 rijden we via Amersfoort NS naar het recent compleet gerestaureerde Paleis het Loo bij Apeldoorn. Het 330 jaar oude paleis is gebouwd in opdracht van Stadhouder Willem III en Mary Stuart. Tot 1975 was het in de zomer de residentie van de Oranjes. Ook de paleistuinen zijn met hun symboliek en symmetrie geïnspireerd onder andere door de beroemde kasteeltuinen in het Franse Versailles.

Bij aankomst worden we ontvangen op Het Loo met koffie/ thee en gebak. Daarna volgt er een film en aansluitend een anderhalf uur durende leerzame audiotour door het prachtige grote paleis met bezoek aan het dak dat een mooi uitzicht biedt over de tuinen. Na afloop versterken wij de inwendige mens en gaan we heerlijk lunchen en even bijkomen van de tour.

De volgende stop met de 1698 is de historische Hanzestad Hattem. Daar zijn we al eens eerder geweest om het Bakkerijmuseum te bezoeken maar nu gaan we genieten van een prachtige uur durende vaartocht door de uiterwaarden van de IJssel en een natuurgebied. Misschien is er een kans dat we ijsvogels en bevers spotten. De kapitein vertelt ons er alles over. Voor de vaartocht begint heeft u even de tijd om het gezellige Hattem te verkennen.

We sluiten de gezellige dag af in Hattem met een heerlijk uitgebreid koud/ warm buffet wat bij de vaartocht is inbegrepen. Er zitten verrukkelijke salades bij, rauwkost, diverse warme vleesschotels met rund, varken, stoofvlees, gevulde eieren, zalm, frites, warme aardappeltjes, rijst, stokbrood en nog meer lekkers. Als toetje desserts met fruit. Kortom teveel om op te noemen.

Slechts de drankjes tijdens het buffet zijn voor uw eigen rekening.

De rest van de excursie zoals hier beschreven zit in de excursieprijs.

Wij hopen u van harte welkom te mogen heten in de 1698.

 

Opstapplaatsen vertrek– en aankomsttijden

Amstelveen P Sportlaan Meerkamp    v.08.00 uur                   a.22.00 uur

Amersfoort CS busbuffer                     v.09.30 uur                   ---------------

Nunspeet NS                                       ---------------                    a.20.40 uur

 

Hoe kunt u zich aanmelden voor deze excursie?

De kosten voor deze dag weg inclusief toegang, koffie/thee + gebak, lunch, audiotour, vaartocht met uitgebreid koud/ warmbuffet en een mooie rit met de 1698 bedragen € 98,00 per persoon.

Indien u meewilt verzoeken wij u vriendelijk het bedrag voor 16 augustus 2023 over te maken op onze ING-rekening NL36 INGB 0009 6034 39 t.n.v. Stichting Museumbus 1698 o.v.v. “Het Loo”. Vermeld u s.v.p. ook de eerste zes letters van uw opstapplaats en uw (mobiele) telefoonnummer.

Voor vragen en/of opmerkingen;  bus1698@hotmail.com en 06-12317270.