FOTOVERSLAG ZUID-HOLLAND EXCURSIE 22-09-2018


Zaterdag 22 september sloten we met deze excursie een reeks van maar liefst vijf excursies af voor dit jaar. Wat excursies betreft is de 1698 de museumbus die het vaakst de deuren gastvrij open heeft voor iedereen. We zullen wel moeten, we hebben geen museum waar je op bezoek kan komen ieder weekend. De 1698 is ons rijdend museum waarin we u graag van harte welkom heten.

Op 22 september zochten we het net als 8 september wat dichterbij huis. Ook in Zuid-Holland is er op busgebied veel interessants te zien. Nadat we Den Haag CS hebben aangedaan om de laatste deelnemers van de excursie op te halen reden we naar Kwibus, onderdeel van Pasteur Reizen, in Wateringen. Bedrijfsleider de heer Westgeest ontving ons met heerlijke gevulde koeken en koffie. Daarna vertelde hij de groep hoe Kwibus bij Pasteur Reizen is terecht gekomen. Vanzelfsprekend werden er diverse bussen mooi voor de fotografen gerangeerd.
Het volgende bedrijf waar we te gast waren was Taxi Rooney in Hoek van Holland. We konden daar prachtige foto's maken van de ex-HTM 672 en ex-BBA 712. Vanzelfsprekend werden de bussen grif op de foto gezet.
Onderweg naar Connexxion Spijkenisse sloeg het weer om. De voorspelde regen viel uren eerder naar beneden. Op de stalling van Connexxion Spijkenisse stonden de fotografen onder de afdak van de garage en werden enkele bussen voor gereden in de regen. Als eerste de ex-Connexxion 8806 van de Stichting Hoogvliegers. We waren verheugd dat de Stichting Hoogvliegers zich bereid toonde om te zorgen dat er iemand aanwezig was om de bus naar buiten te rijden. Deze stichting zet zich in om ernstig zieke kinderen en de familie een onvergetelijke dag te bezorgen. Dat gebeurd door de belangeloze medewerking van piloten en de KLM die de kinderen laten vliegen. Daarom hebben we voor deze excursie de prijs eenmalig verhoogd met 5,00 om dit goede doel te steunen. We konden na afloop de heer Wennekes van Stichting Hoogvliegers een enveloppe overhandigen met 150,00.
Tenslotte brachten we een bezoek aan de Connexxion stalling in Dirksland waar ook TCR bussen zijn gestald. Thijs de Beer had enkele dagen van te voren aangeboden om met zijn schitterende Vermaat 433 Mercedes 0 305 ook aanwezig te zijn. Dat aanbod namen we graag aan. Verder werden er diverse line ups gemaakt van de aanwezige Connexxion en TCR wagens.

Helaas begaf onderweg t.h.v. Stellendam de rechter ruitenwisser het. Een noodreparatie in Dirksland mocht niet baten helaas. Met alleen een ruitenwisser aan chauffeurszijde konden we wel rijden. Doch het avondeten hebben we afgezegd, daar we graag met deze storing voor de schemering in Aalsmeer wilden zijn.

Al met al een geslaagde excursie waarmee we ook een goed doel hebben gesteund. Met dank voor de gastvrijheid aan; Kwibus & Pasteur Reizen, Taxi Rooney, Connexxion Spijkenisse & Dirksland, TCR, en Stichting Hoogvliegers.

Foto 1 door Jasper Engel
Foto 14, 16 Erwin Kraaikamp
Foto 17, 18, 19, 20 Richard van Ingen
Tekst en overige foto's Marcel de Bruijn