FOTOVERSLAG FRIESLAND EXCURSIE 01-09-2018

 

Zaterdag 1 september hebben wij met onze 1698 de door ons georganiseerde Friesland excursie gereden. Deze excursie staat net als alle andere door ons georganiseerde excursies open voor iedereen. Ook voor degene die geen donateur is.

Met perfect weer, niet te warm geen wind en veel zon, werd het ir. D.F. Woudagemaal bezocht. Na de koffie met oranjekoeken werd er een 3D-film bekeken over het gemaal. Daarna volgde de zeer boeiende rondleiding o.l.v. goed voorbereide gidsen.

De lunch werd gehouden in restaurant Sudersee gelegen in het schilderachtige Hindeloopen. Na de lunch vertrokken we met de 1698 voor een rondrit. Na een kleine 100 meter stond onze gids verkleed als boerin die op de bus stond te wachten langs de weg. De mensen in de bus wisten van niets dus hilariteit alom. Doch de boerin ontpopte zich als een alleswetende gids die met de nodige humor onze veel dingen leerde over het mooie Gaasterland en zijn kliffen langs het IJsselmeer. Via een prachtige route bracht ze ons naar anderhalf uur weer terug naar restaurant Sudersee. Daar werd een loterij gehouden voor drie heerlijke Friese suikerbroden. Voor vertrek naar Den Oever was er nog een uur de tijd om zelf Hindeloopen te verkennen.

Via de mooie Afsluitdijk kwamen we aan in restaurant De Zingende Wielen voor het avondeten. Onze groep kon voor een mooie prijs genieten van een perfect driegangendiner. Ook in 2019 gaan we weer door met organiseren van dit soort gezellige uitstapjes.

 

De foto’s 12 en 13 zijn gemaakt door Lex Fassol (met boerin als gids in de 1698). Foto 25 is gemaakt door Marcel Wijers (de 1698 rijdend langs de IJsselmeerdijk van Hindelopen op weg naar het avondeten).