FOTOVERSLAG DAF EXCURSIE 15-09-2017

 

Door Marcel de Bruijn

 

De laatste 1698 excursie van 2017 in een rij van drie achter elkaar in september. Leuk om als organisatie vele bekende weer gezichten terug te zien tijdens de diverse excursies van dit jaar.

Vrijdag ging de wekker vroeg af bij mij en om 6.30 uur waren wij als organistoren, Richard en ik, met de 1698 op weg naar Connexxion garage Uithoorn om de eerste instappers op te halen. Voor vertrek om 7.15 uur nog even tijd voor een bakkie koffie uit de automaat en even bijpraten met elkaar.

Met de felle opkomende zon boven het natte asfalt was de zonnebril al gauw nodig. De A2 naar Utrecht was rustig en om niet in de weg te staan op de halte op Utrecht CS werd besloten even een pitstop te houden bij de Shell pomp langs de A2 te Maarssen. Op Utrecht CS was het snel instappen en weer gas op het pedaal om de lijndiensten niet te hinderen.

Mooi op tijd arriveerden we bij DAF Trucks in Eindhoven. Met koffie werden we welkom geheten door onze gids, mevrouw Rutten. Na de koffie kregen we een mooie bedrijfsfilm te zien over hun nieuwste serie DAF trucks en was er tijd voor het stellen van enkele vragen. Hierna volgde ongetwijfeld het meest indrukwekkende deel van het bezoek aan DAF: per treintje door de fabriek om van dichtbij het productieproces te zien. Vanzelfsprekend was het niet toegestaan om te filmen of fotoís te maken. Onderweg werd er goede en duidelijke uitleg gegeven. Opvallend is hoeveel DAF in eigen beheer maakt en ontwerpt. Bijvoorbeeld de productie van de differentiŽlen en de tandwielen die daarvoor nodig zijn. DAF bouwt een goede en betrouwbare truck daardoor neemt de productie nog steeds toe en wordt het steeds drukker in de fabriek volgens mevrouw Rutten. Na afloop werd er een groepsfoto gemaakt bij de huidige modellen DAF trucks in het ontvangstgebouw.

Om 11.45 uur vertrokken we met de 1698 naar het DAF Museum welke een eindje verderop ligt. Een heerlijke lunch met soep werd voor ons geserveerd. Daarna volgde een rondleiding per gids. Na afloop van de rondleiding was er voldoende tijd om na te praten of zelf nog eens het museum te bekijken. Rond 18.15 uur was de 1698 weer op Utrecht CS en drie kwartier later in Uithoorn. We kunnen terugkijken op een leerzame en gezellige dag.

In 2018 komen we weer terug met de 1698 en nieuwe boeiende excursies. Graag tot ziens! Team 1698.