VERSLAG AKEN & LIMBURG EXCURSIE 19-05-2018

 

Voor het eerst in haar bestaan als museumbus ging de 1698 de oostgrens over Duitsland. De excursie naar Aken en Limburg was al enige weken voor aanvang vol geboekt. Vervelend dat we sommige belangstellenden moesten teleurstellen.

Met opstapplaats Uithoorn busstation als eerste vertrekplaats werd via Utrecht CS en Sittard in het begin van de middag het grote Betriebshof van ASEAG in Aken bereikt. We werden van harte welkom geheten door medewerkers van ASEAG en vervolgens werd er een keur van schitterende ASEAG bussen de komende twee uur voorgereden. Enfin de foto’s spreken boekdelen, zij zijn een selectie van de vele bussen die we konden fotograferen.

De volgende stop was bij Hanneman De Toerist. Helaas was de ex-Veolia Volvo ingezet op de vervangende treindienst maar gelukkig konden we dankzij de hulp van een aanwezige chauffeur een paar mooie foto’s maken van twee aanwezige bussen. Waaronder een MAN Van Hool afkomstig uit Frankrijk, een prachtige bus.

Tenslotte werd de grote Arriva garage in Heerlen bezocht waar we dankzij de gastvrijheid van Arriva, TCR en in het bijzonder SVA Limburg prachtige foto’s konden maken.

Graag willen we nogmaals een ieder bedanken die deze geslaagde excursie mogelijk hebben gemaakt.

Tot ziens in september bij de volgende 1698 excursies!