BAKKERIJMUSEUM & HUIFKARTOCHT 07-09-2019

 

De excursie

Zaterdag 7 september gaan we met de 1698 naar de Veluwe en rijden we naar Hattem. Een prachtige oude Hanzestad aan de IJssel vlakbij Zwolle. In Hattem worden we in het Bakkerijmuseum ontvangen met koffie/thee/fris en een XXL roomboterkrakeling erbij. Daarna volgt een demonstratie ‘Symboliek in Brood’; deze unieke bakdemonstratie vindt plaats in het museumtheater. U luistert naar een verhaal vol humor en historie over het boeiende ambacht van de bakker en kijkt hoe de bakker zijn verhaal kracht bijzet door de mooiste broodfiguren te vervaardigen. Hierna kunt u zelf het Bakkerijmuseum bekijken.

Om 12.30 uur worden we terug verwacht voor de Bakkerslunch met soep. Na de lunch sluiten we het bezoek aan het Bakkerijmuseum af.

Om 14.00 uur vertrekken we met de 1698 naar Elspeet en stappen we over op het personenvervoer van voor de verbrandingsmotor; de huifkar. De herfst kleurt de Veluwe langzaam geel en de geur van rotte bladeren hangt inmiddels tussen de bomen. De voerder en de begeleidster vertellen ons over de omgeving als we de bossen inrijden. Onderweg pauzeren we voor koffie/thee met cake die verzorgd wordt door Huifkar De Lindeboom. Na ruim anderhalf uur zijn we weer terug bij de museumbus en vertrekken we naar station Nunspeet. Degenen die niet mee-eten kunnen hier met de trein naar huis. ’s Avonds maken we gebruik van een uitgebreid soep/salade/saté buffet met nagerecht voor € 27,50 p.p. bij het Hajé Restaurant langs de A28 bij Nunspeet. 

In de excursieprijs zit inbegrepen toegang en voorstelling  Bakkerijmuseum, de 1x koffie/thee/fris met de XXL roomboterkrakeling en de lunch met soep. Verder in het bedrag de huifkartocht met de koffie/thee/cake.

Eet u niet mee, geef dat s.v.p. aan ons door i.v.m. de reservering. We hopen dat u enthousiast bent voor deze gezellige excursie. Tot ziens, team 1698.

 

Opstapplaatsen vertrek –en aankomsttijden

Amstelveen P-terrein Sportlaan Meerkamp        v.08.00 uur       a.22.00 uur

Bijlmer ArenA NS buffer busstation                    v.08.20 uur       a.21.45 uur

Nunspeet station NS                                          v.09.30 uur       a.18.00 uur

 

Hoe kunt u zich aanmelden voor deze excursie?

De kosten voor deze Veluwe excursie zijn € 59,00 per persoon. Graag het bedrag wat voor u van toepassing is voor 25 augustus 2019 overmaken op ING-rekening NL36 INGB 0009 6034 39 t.n.v. Stichting Museumbus 1698 o.v.v. “Veluwe”.

Vermeld u s.v.p. ook de eerste twee letters van uw opstapplaats en uw (mobiele) telefoonnummer. Voor vragen en/of opmerkingen : bus1698@hotmail.com en 06-12317270.

 

Attentie: op al onze ritten bent u alleen in de 1698 verzekerd.